Китайската Anbang Insurance Group Co. оттегли офертата си от $14 милиарда за хотелската верига Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., посочвайки като причина различни пазарни съображения.

По този начин пътят пред хотелската верига Marriott International Inc. за купуване на конкурента Starwood на практика се разчиства.

Starwood се съгласи в началото на март на сделка за $13.3 милиарда в брой и в акции, които Marriott предлагаше. Седмица по-късно обаче, веригата получи по-висока оферта от Anbang. Бордът на директорите на Starwood нарече офертата на китайската компания “изключително предложение” в сравнение с това на Marriott.

Акциите на Starwood се сринаха с 4% след края на борсовата сесия в САЩ в четвъртък, след като китайската застрахователна компания оттегли офертата си.

Последва решение от страна на хотелския гигант да приеме офертата на Marriott, които предлагат на акционерите на Starwood по $21 в брой и 0.8 акции на Marriott за всяка акция на Starwood.

Акционерите на Starwood ще гласуват сделката на 8 април. Ако всичко мине според очакванията, те ще притежават 34% от обединената компания, след като сливането приключи. Очаква се транзакцията да бъде завършена в средата на 2016 година, се казва в изявление на Starwood.

Сливането на Marriott и Starwood ще доведе до създаването на най-голямата компания за настаняване в света, която ще управлява (+ франчайз) повече от 5 500 хотела с 1.1 милиона стаи в над 100 държави по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *