Британският автомобилен производител Radical показа в Женева т.нар. „състезателна кола за пътя”.

RXC Turbo 500R е базирана на първото затворено-кокпит купе, което беше представено преди няколко години. Задвижващата мощ на модела идва от двигател Ford EcoBoost V6, скрит под въглеродно и стоманено пространство на рамката и каросерия от въглеродни влакна.

Към това се добавят турбокомпресори и интеркулери Garret, междинни охладители, ръчно завършени хедъри и повторно настроен ECU (модул за управление на двигателя). Ако тези обяснения се сторят скучни на някого, то нека да подчертаем, че благодарение на тях, RXC Turbo 500R си има 600 конски сили и 465 Нм въртящ момент. Това вече предизвиква интерес, нали?

Мощността се праща към задните колела чрез 6-степенна секвенциална скоростна кутия, а мощността се държи под контрол от 360 мм предни спирачки. Всичко това е окачено върху двойни носачи и повдигачи с регулируеми амортисьори.

В крайна сметка това е най-бързата и мощна кола, правена някога от Radical.

Компанията покани италианските производители на каросерии Aznom, за да преобрази интериора с кожена тапицерия, Alcantara, и карбонови влакна.

Radical ще произведе само 21 броя от RXC Turbo 500R.

Въпросът е дали RXC Turbo Ви харесва? Очакваме мнения за дизайна, тъй като относно техническите характеристики нямаме оплаквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *