Днес, по време на Автомобилния Салон в Пекин беше показан новият Renault KOLEOS, луксозен SUV с напълно променен дизайн, който ще се продава на 80 пазара по света.

Новото попълнение на Renault  има агресивни линии, предлага комфортен и изчистен интериор и много пространство за пътниците отзад. Сред характеристиките, изисквани от пазара, влизат волан с подгряване и лесно размразяване за страните със студен климат, както и въздушен филтър за неутрализиране на полени, прах и неприятни миризми.

KOLEOS предлага по-висока шофьорска позиция за по-добра видимост. Сравнена с традиционен седан, позицията на водача в новия KOLEOS е разположена 150 мм по-високо.

Вградената система 4х4 е много лесна за използване като 4х4-i технологията за задвижване на четирите колела улеснява превключването между режимите 2WD, 4WD AUTO и 4WD LOCK.

Трансмисията 4х4 на новият флагман на френската марка осигурява повишена безопасност и стабилност  като неутрализира недозавиването и презавиването, оптимизирайки сцеплението в трудни условия. В допълнение имаме и пътен просвет от 213 мм, което осигурява висока проходимост.

 Ключова характеристика в интериора на новия KOLEOS за комфорта по време на път е R-Link 2 – свързано, персонализирано изживяване. Тази система служи като контролен център за координиране на функции като аудио система BOSE, инфотейнмънт, навигация, телефония с технология свободни ръце, радио и системи за асистиране на управлението.

В зависимост от пазара, новият SUV на Peugeot идва с голям набор от системи и функции за подпомагане на управлението, всички от които могат да се контролират чрез таблета R-LINK 2.

В това число влизат Active Emergency Braking System (система, която отчита опасна близост и активира спирачките, ако шофьорът не реагира достатъчно бързо). Също така са добавени вече стандартните за много коли от по-висок клас предупреждение за напускане лентата на движение, предупреждение за безопасна дистанция, разпознаване на пътни знаци с предупреждение за превишаване на ограничителната скорост, предупреждение за сляпата точка, засичане на признаци за умора. Налични са и камера за задно виждане, автоматични дълги/къси светлини на фарове, предни, задни и странични паркинг сензори и асистент за улесняване на паркирането.

Моделът KOLEOS допълва гамата във високия клас автомобили на Renault, която сега включва кросоувъра Espace, големите седан и комби Talisman и Talisman Estate.

SUV-ът се разпознава най-вече със дизайна си отпред, където силно откроимото лого на Renault е позиционирано в центъра на широката хромирана радиаторна решетка.

Все още няма данни за обема и мощността на двигателя.

Новият KOLEOS ще се произвежда в два завода – Пусан в Южна Корея за всички пазари, с изключение на Китай, плюс Ухан, Китай, за китайския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *