Проблемите на автомобилните производители с изискванията за спазване на екологични норми, не свършват с Volkswagen. Френската агенция за борба с измамите съобщи, че има индикации, че Renault са фалшифицирали данните за емисиите на вредни газове на колите си… през последните 25 години.

Ежедневникът „Либерасион“ публикува част от доклада на агенцията, в който се твърди, че френският автомобилен производител, както VW, е използвал измама, за да „модифицира“ резултатите от тестовете за емисии на азотен оксид на своите дизелови коли.

В документа се посочва още, че схемата на френската компания е много по-стара от тази на немския и конкурент, а топ мениджмънта е знаел за фалшификациите през цялото време, пише „Дойче веле“.

Renault категорично отрича обвиненията, особено употребата на манипулиращи устройства, се казва в изявление, публикувано от производителя днес.

В изявлението на френската компания се казва още:

„Groupe Renault няма да коментира настоящото разследване, което има поверителен характер и Renault все още няма достъп до случая. В следствие на това Renault не може да потвърди верността, пълнотата и надеждността на информацията, публикувана в статията. Renault ще докаже своето съответствие с регулациите и ще запази обясненията си за съдиите, които отговарят за разследването на този случай.“

Снимка: Max Pixel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *