Renault Trucks ще представи вариантите си за товарни превозни средства, задвижвани с природен газ, по време на Международната седмица за транспорт и логистика (SITL) в Париж (14-16 март 2017 г). Френският производител на камиони се насочва към устойчиви и екологични решения.

Едно от предложенията е 19-тонен D Wide CNG камион. Той е оборудван със следващо поколение Евро 6, 8.9-литров двигател с хоризонтална изпускателна система. 6×2 версията разполага и със задна кормилна ос, което осигурява много добра маневреност за градски доставки.

Подобни:

Renault показа два нови лекотоварни електромобила – New Kangoo Z.E. и Master Z.E. (видео)

Камиони Scania с иновативни карбонови CNG-резервоари ще изминават по 800 км с едно зареждане

Skoda използва CNG камиони в логистичния си процес

Двигателят на практика не отделя частици, пушек или миризма, без да използва AdBlue®. Също така, пробегът в градски условия съвпада с този, който се предлага от дизеловия вариант.

Renault Trucks D Wide CNG е създаден да се движи както с природен газ, така и с биометан (биогаз) .

CNG камионите ще се предлагат с вертикална или хоризонтална изпускателна система. Налични са две версии: 19-тонен 4×2 соло камион и 26-тонен 6×2 соло камион. И двата варианта са с Евро 6 NGT9 6-цилиндров 8.9-литров двигател, куплиран с автоматична скоростна кутия, задвижващ 320 к.с.

Снимка: Renault Trucks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *