Американската компания Rezvani Motors приключи разработката на най-мощната версия на роудстъра Beast. Новият модел се нарича Beast X и може да се появи най-рано през следващата година. Теглото на автомобила ще бъде 839 кг. Beast X ще получи каросерия от въглеродни влакна, нови брони, аеродинамични странични прагове, 19-инчови джанти и голямо двойно антикрило. Освен това моделът ще притежава нов преден сплитер и други въздухозаборници. 

gallery-1448358995_big

Новият автомобил ще бъде оборудван с 2,4-литров бензинов двигател от Honda с два турбокомпресора Garett. Благодарение на това мощността на двигателя ще бъде около 700 конски сили. Агрегатът ще работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия или секвенциална трансмисия. До 100 км/ч моделът ще ускорява за 2,5 секунди. Автомобилът ще получи регулируеми амортисьори Bilstein и спирачки Alcon.

Автомобилът ще бъде пуснат в лимитирана серия от пет броя. Цените на автомобила ще започват от 325 000 долара. Това лято Rezvani Motors пусна серийната версия на роудстъра Beast. Цените  на автомобила започват от 165 000 долара. Производството на роудстъра  отнема от 8 до 12 седмици. Той е построен на основата на австрийския спортен автомобил Ariel Atom. Теглото на автомобила е 748 кг. Каросерията му е изработена от въглеродни влакна.

Автомобилът получи 2,4-литров четирицилиндров двигател. Мощността на двигателя е 500 к.с. До 100 км/ч роудстърът ускорява за 2,7 секунди. Максималната скорост е 265 километра в час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *