Руската авиокомпания Aeroflot зае първото място в класацията за най-силна самолетна марка в света, според консултантската компания Brand Finance. Водещата позиция на Aeroflot може би ще изненада много хора, но топ американски и близкоизточни самолетни компании остават на по-задни позиции.

Руският авиопревозвач печели точки благодарение на отличната си статистика за безопасност, спонсорството на британския футболен тим Манчестър Юнайтед, както и успешната си реклама в Азия.

Според Brand Finance силата на бранда Aeroflot може отчасти да се обясни и с „водещата и позиция на местния руски пазар“.

Марката получава тласък по показатели като познаване и лоялност, както спрямо други руски авиокомпании, така и срещу чуждестранните превозвачи, се казва в официалното съобщение на британската консултантска компания.

В класацията, след Aeroflot, остават American Airlines и Emirates, следвани от China Southern Airlines, Delta и Aeromexico, които също заемат позиции в топ 10.

Стандартите за безопасност на Aeroflot са сред най-добрите в индустрията, след като компанията замени остарелите си самолети с нови, след 2000-та година. Руският авиопревозвач няма значителни инциденти през последните 20 години, което му дава 6 от 7 звезди, от гледна точка на безопасност, в AirlineRatings.com.

Базираната в Москва авиокомпания има общо 190 самолета и е превозила 29 милиона души през 2016 г.

При класирането на авиопревозвачите Brand Finance използва съвкупност от 30 фактора, „включително, брой самолети, средна възраст на самолетите, мерки за безопасност, брой служители, инвестиции, направени от компанията, финансови и оперативни резултати, лоялност на клиентите, както и рейтинги от Skytrax и IATA.”

Междувременно американските компании заемат първите три места на най-ценните авиолинии в света, съответно American Airlines, Delta и United. Emirates, които заемаха първо място в списъка през последните 5 години, паднаха до четвърта позиция, след като печалбите им за второто полугодие на 2016 г., намаляха със 75%, посочват от Brand Finance.

Снимка: Facebook страница на Aeroflot

Един коментар за “Руската Aeroflot е най-силната авиокомпания в света

  • 17 февруари 2017 в 16:12
    Permalink

    Глупости, Райянеър има 298 самолета и вози при 8 евро, Луфтханза има 260 самолета в т.ч. 9 еарбъз 380, такава е и Бритиш. Този който пише статията е не образован и не е летял.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *