Споразумение за замразяване на производството на петрол на равнището от януари 2016 година всъщност е било постигнато, каза руският президент Владимир Путин по време на среща с правителството, съобщава ТАСС.

„Ние се срещнахме с управителите на нашите петролни компании. Беше постигнато споразумение, че производството на суровината ще се запази в количества от януари тази година,” коментира Путин.

Срещата му с руските петролни компании се състоя във вторник като се проведе дискусия именно за производството на „черното злато”.

Владимир Путин коментира, че консултациите между руското енергийно министерство и чуждестранните партньори на страната, за стабилизиране на петролните цени, продължават. „Важното е да не увеличаваме повече производството си тази година,” допълни той.

Руската икономика пострада сериозно от срива на петролните цени, тъй като именно петролът е основен източник на приходи в бюджета.


Цената на черното злато падна с над 1% днес, след като бяха публикувани данни за запасите на суровината в САЩ. За седмицата до 2 март запасите на петрол са достигнали 10.347 млн. барела, при 3.502 млн. барела, отчетени на 25 февруари.

Цена на петрола* към 17:35ч. българско време, след публикуване на данните за запаси:

  • $36.35 за барел Brent;
  • $33.82 за барел WTI.

*Източник: wbponline.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *