Виртуалните асистенти са една от AI функциите, които непрекъснато се развиват. Беше само въпрос на време и Samsung да пусне свой асистент. Компанията разкри Bixby, който се предполага, че ще конкурира Siri на Apple  и Google Assistant.

Виртуалният асистент на Samsung ще дебютира със смартфона Galaxy S8 на 29 март. Да се надяваме, че няма да бъде подгрян от батерията.

Концепцията на Bixby е насочена към това да служи като нов гласово базиран интерфейс за контролиране на приложенията в смартфона, вместо познатото задаване на няколко въпроса.

„Вместо хората да учат как машината общува със света, машината се нуждае да се учи и адаптира към нас“, коментира старши президентът на Samsung в блог публикация.

За сравнение, досега Siri по-скоро разочарова, а Google Assistant все още е с много базов „изкуствен интелект“. Samsung пък не блести с иновации в софтуера, за пример –  S Voice, но тепърва предстои да разберем какво ще предложи Bixby.

Според корейската компания виртуалният й асистент ще може да контролира почти всичко, което може да прави потребителя в едно приложение. „То“ ще позволява да се преминава от гласови към тъч команди. Не на последно място, умното виртуално „нещо“ ще може да разбира непълни команди.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *