Камарата на представителите в САЩ одобри, с голямо мнозинство, закона за допълнителни санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея.

Това стана въпреки възраженията на президента Доналд Тръмп. От Белия дом не дадеха индикации веднага, дали той ще наложи вето на закона. По-скоро ще се изчака финалната версия от Конгреса.

Законът предизвика сериозни критики от страна на европейските съюзници, според които санкциите ще доведат до наказване на европейски компании, които работят с Москва по съвместни енергийни проекти като газопровода „Северен поток 2” за трансфер на газ от Русия за Европа, минаващ през Балтийско море.

Според лидерите на Камарата на представителите, те са коригирали „езика” на закона, така че да се опитат да премахнат тези притеснения, но не е ясно дали са успели да го постигнат.

Сред новите ограничения за Северна Корея е забраната за внос на стоки в САЩ, произведени от принудителен труд.

Във връзка с Иран са наложени задължителни санкции на хора, свързани с балистичната ракетна програма на страната и всеки, който прави бизнес с тях. Ислямската революционна гвардия е определена като терористична организация и се налага оръжейно ембарго на Техеран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *