Освен, че произвежда едни от най-качествените камиони в света, шведската компания Scania създава мощни двигатели и за други машини.

Подемните кранове на пристанището Jebel Ali в Дубай, най-голямото контейнерно пристанище в света (14 млн. TEUs* през 2016 г.)– се задвижват именно с двигатели на производителя на камиони.

Мобилните кранове на DP World (собственик на пристанището) преместват контейнери върху камиони или на склад веднъж, след като са били разтоварени от товарните кораби. Целият процес може да се сравни с играенето на една много популярна игра – Тетрис. Всеки контейнер трябва да бъде поставен на правилното място, за да се постигне безпроблемен логистичен поток и да се оптимизира по-нататъшното транспортиране на товарите.

Крановете се задвижват най-често от дизелови генератори – gensets. През последните 8 месеца тези генератори са осигурени от Scania и досега безпроблемно са оперирали 5 000 часа, което означава работа 24/7 с кратки спирания за сервизно обслужване.

Шведската компания определено работи за качествено и бързо осъществяване на всякакви дейности по веригата на товарния транспорт.

* Двадесет фута еквивалентни единици

Снимки: Scania

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *