През 2016 година шведският производител на камиони Scania е отчел значително увеличаване на бизнеса си, свързан с устойчив транспорт. Ръстът засяга нарастващо търсене както на продукти, така и на услуги.

Броят на превозните средства, движещи се на алтернативни горива и хибриди, които Scania е продала, е скочил с 40% на годишна база. Общо близо 5 000 броя са продадени през 2016 г.

“Търсенето на превозни средства, които подкрепят прехода към устойчив транспорт, нараства, но се увеличава и търсенето на услуги, които подкрепят операторите на автопаркове да намаляват разхода на гориво, следователно въглеродните емисии и разходите. Това доказва, че устойчивостта и печалбата вървят ръка за ръка,“ коментира Хенрик Хенриксон, президент и главен изпълнителен директор на Scania.

Почти 40 000 шофьори на камиони на клиенти на Scania са получили обучение от производителя за горивно-ефективно шофиране през миналата година, което е ръст с 30%.

Ecolution от Scania е друга област, в която се отчита значителен ръст. Консултантската услуга средно спестява 12% гориво и въглеродни емисии на клиентите. Броят на подписаните договори за предоставяне на услугата се е увеличил с 37% до над 2 700.

Снимка: Scania

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *