Волво Груп България откри нов собствен сервизен център в Бургас като инвестицията в него възлиза на над 2 млн. лева. Базата се разполага на терен от близо 8000 кв. м в Индустриален и логистичен парк – Бургас, а площта на сервиза е 1302 кв. м. Строежът бе завършен в рекордни срокове от 9 месеца.

В официалната церемония по прерязването на лентата участваха Димитър Николов, кмет на Община Бургас, изпълнителният директор на Волво Груп България – Карин Йохансон, Роберт Гроздановски, вицепрезидент на Волво Груп, регион Централна и Източна Европа и други официални лица. На събитието присъстваха и над 200 гости – клиенти на компанията.

В центъра вече се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него има три проходни канала, четири колонни подемника, три стенда. Капацитетът на обслужване е 3040 камиона годишно, като може да се работи по 6 камиона едновременно. Екипът се състои от 10 специалисти и мобилна група. Складовата база гарантира осигуряване на резервни части в рамките на 24 часа.

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на Волво Груп България за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *