Северна Корея изостри военната реторика отново като заплаши САЩ с „невъобразим“ военен удар. Поредната заплаха от Пхенян идва като реакция на проведените в региона на Корейския полуостров съвместни военни учения между Съединените щати и Южна Корея. За следващата седмица Вашингтон и Сеул са планирали ново учение, при което ще се практикува евакуацията на американци в случай на „криза“.

В изявление на севернокорейската държавна новинарска агенция се казва: „САЩ трябва да очакват, че ще бъдат изправени пред невъобразими времена.“

Американски шпионски сателит миналата седмица засне преместване на изстрелващи ракети устройства. Сега тайните служби на Сеул и Вашингтон се подготвят за нова провокация от страна на Ким Чен-ун.

Няма знаци за подобрение на ситуацията на Корейския полуостров, след като през последните месеци Пхенян изстреля две междуконтинентални балистични ракети, а ООН наложи нови санкции на страната. Севернокорейският лидер заплаши, че ще тества водородна бомба над Тихия океан, а острата реторика между САЩ и Северна Корея продължава.

Снимка: Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *