Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приемането на Индия и Пакистан в Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) ще допринесе за увеличаването на влиянието и популярността и в региона и в световен мащаб.

„Наистина, тъй като SCO разширява дейността си в различни области и чрез членството на силните държави, които току що споменах [Индия и Пакистан], организацията се превръща в много силна международна асоциация, която вдъхва уважение и е важна едновременно и в региона и в световен мащаб,” коментира Путин в интервю за китайската новинарска агенция Xinhua преди посещението му в Китай.

Руският президент заяви още, че решението Индия и Пакистан да бъдат приети в Шанхайската организация за сътрудничество ще бъде формализирано на срещата в Ташкент на 24-и юни. Държавите членки на SCO ще обмислят и намерението за включване и на други страни в работата на организацията.

Новини за Шанхайската организация за сътрудничество:

$21 трилиона е БВП на Шанхайската организация за сътрудничество за 2015 г.


* Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) е евразийска политическа, икономическа и военна организация, основана през 2001 година в Шанхай от Китай, Казахстан, Киргизстан, Русия, Таджикистан и Узбекистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *