Преди една година разказахме историята на шофьор на камион, чиято героична постъпка предотврати много опасни последици. След като пълната с гориво цистерна на 49-годишния Юрген Хайм се запали, той запази хладнокръвие и я изкара извън града, в който се намираше, с което предотврати възможността за огромна трагедия. И докато жителите на града бяха изключително благодарни, шофьорът беше глобен.

Припомняме, че цистерната на г-н Хайм беше пълна с 35 хиляди литра бензин и дизел. След като успява да я изкара от границите на град Шробенхаузен, той се обажда на пожарникари, които успяват да я охладят и да овладеят огъня.

Германски медии обаче съобщиха, че шофьорът е бил глобен с 3.2 хиляди евро. Причина за това било, че преди запалването на цистерната г-н Хайм е видял притеснителни сигнали, които са индикирали за проблем, но ги е пренебрегнал.

Според информацията, когато водачът е спрял за кратка почивка, той е забелязал пушек при лявото колело, идващ от спирачките. Когато пушекът извезнал, Хайм бързо тествал спирачките и продължил по пътя си. Тогава гумата експлодирала и той разбрал, че нещо не е наред.

Административен съд постановил, че трябва да се продължи с разследването на източника на инцидента, но все пак Хайм ще трябва да плати глобата.

И все пак, дали въпреки грешката си, той не остава героят от Шробенхаузен, който избира да спаси много животи, пред това да се опита да спаси само своя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *