Много държави вече са изправени пред сериозната липса на шофьори на камиони. Най-тежка е кризата в Полша, Германия и Испания. Заедно с тях обаче са и Холандия, Австрия и Франция, макар в тези страни все още нуждите от професионални шофьори да не са достигнали размерите на останалите три държави.

Борбата за привличане на качествена работна ръка и изобщо работна ръка изисква изобретателност от страна на работодателите.

Една от големите транспортни компании във Франция предлага възможност за интересни придобивки, за да привлече нови служители.

Френски медии съобщават за идеята на Stef Transport France. Компанията има 3 000 шофьори и общо над 16 000 служители и търси да наеме още 550 шофьори на камиони за регионален и национален транспорт, от които 500 ще бъдат наети на постоянен договор и 50 на временна заетост.

За да окуражи шофьорите да приемат работата транспортната компания им предлага акции или спестовна програма. Пакетът акции или спестовната сметка ще бъдат получавани от всеки, които остане в компанията поне 3 месеца. Според директора човешки ресурси на Stef Transport France опцията служител да притежава дял от компанията е модел, който не е използван в транспортната индустрия.

Какво мислите за предложението на Stef Transport France? Очакваме Вашите коментари и мнения на нашия сайт и на Facebook страницата ни.  

Снимка: Wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *