Агресията на пътя все по-често не се ограничава само с обиди. Вече става въпрос за използване на сила. Два примера, от Испания и Белгия, включват отхапано парче от ухо на шофьор на камион и ударен с чук по главата велосипедист.

В четвъртък сутринта в испанския град Понтеведра италиански шофьор на камион не е успял да сдържи емоциите си. По информация на транспортния портал 40ton той е бил ядосан на велосипедисти, които сериозно са възпрепятствали движението, карайки един до друг. Последните са се движили така, за да си говорят и не са обръщали внимание на останалите пътни участници.

Търпението на тираджията се изчерпало. Той излязъл от кабината на камиона си с чук в ръка и тръгнал към велосипедистите, заплашвайки, че ще ги убие. В крайна сметка той бутнал едното колело и ударил с чука си единият велосипедист по главата. Донякъде ударът е бил смекчен от вело каската, но човекът не се разминал без наранявания и е бил откаран в болница.

Видео от инцидента (Кредит: Youtube, Revista Triatlón):

Същия ден, следобед, в Белгия, спор между шофьор на BMW и водач на камион Volvo FH доведе до сериозни наранявания. След като двете превозни средства спрели, шофьорът на Volvo-то хванал опонента си за врата. Водачът на BMW-то не останал безучастен към нападението и отхапал парче от ухото на тираджията.

И в тази ситуация, случаят приключил в болница, тъй като ухото на пострадалия шофьор на камион било в много лошо състояние.

Снимка: Pxhere

2 коментара за “Агресия на пътя: Шофьор на камион удари велосипедист с чук по главата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *