28-годишен поляк беше осъден от британски съд за незаконно притежание на електрошоков пистолет.

Въпреки че мигрантският лагер във френския град Кале беше премахнат преди повече от една година, ситуацията в селото все още е тежка. Шофьорите по маршрута до Великобритания се страхуват, когато преминават през Кале, не само за товарите и камионите си, но и за здравето и живота си. Страховете им са подплатени и с реални факти, след като през юни тази година полски шофьор на автобус почина при инцидент, причинен от имигранти.  

Именно във връзка с тези страхове, послкият шофьор на камион Якуб З. Е решил да се застрахова от евентуално нападение от бежанци като се е снабдил с електрошок с мощност 8000 волта. Както съобщава dailymail.co.uk, по време на рутинна проверка в мотел М1 в Троуел, Великобритания, полицай е намерил устройството в кабината. Мислейки, че е фенерче, полицаят го е натиснал и е претърпял лек токов удар. Оръжията за зашеметяване в Обединеното кралство са незаконни, затова полякът е бил арестуван и изправен пред съд, където е осъден на 5 години лишаване от свобода.

Човекът е признал, че притежава оръжието, но е подчертал, че го е купил, за да се предпази от имигрантите в Кале. Съдът е взел предвид и факта, че мъжът не е използвал устройството и присъдата му е била намалена на 2 години.

Ситуацията във френския пристанищен град не е непоносима само за международните шофьори. Френската асоциация на превозвачите FNTR даде срок на правителството до края на октомври да овладее положението. Ако властите не предприемат подходящи действия срещу мигрантите и пренебрегнат исканията на  предприемачите, превозвачите ще блокират трафика в пристанището.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *