Повече от 90.9% от шофьорите на камиони са извършвали разтоварна дейност на доставните си адреси, въпреки че това не е включено в трудовата им характеристика и не се заплаща както трябва, става ясно от доклад на Федералното бюро за товарен транспорт (BAG).

Само 9% от запитаните са отговорили, че отказват да разтоварват какъвто и да е товар от камиона, тъй като това не им влиза в задълженията.

Много малко шофьори знаят какво обхваща списъкът със задълженията им. Това е много важен момент, с който всеки трябва да е запознат, и съответно да поиска допълнително заплащане за допълнителна работа, която върши.

Друг проблем, който е отчетен при проучването на BAG, е дългото време за чакане на адрес.

60.8% от шофьорите отбелязват, че често времето за чакане на адрес е по-голямо от очакваното и това има негативни последици, тъй като им става по-трудно да се възстановят след това.

Според около 47% от запитаните 800 шофьори, времето за чакане се е увеличило през последните 5 години. Това мнение контрастира с мнението на представители на компании, според които времето всъщност е намаляло, поради по-високата ефективност на работните процеси.

Какво мислите Вие по въпроса?

А колко често Ви се налага да разтоварвате сами камионите си?

Снимка: Pixabay(примерна)

Един коментар за “BAG: 91% от шофьорите на камиони са разтоварвали стока, въпреки че това не им влиза в задълженията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *