Swatch SA и Visa Inc., заедно с Visa Europe, подписаха споразумение, което дава на собственици на Visa карти в САЩ, Швейцария и Бразилия възможността да плащат с новия часовник „pay-by-the-wrist“ (плати с китката) SWATCH BELLAMY.

Новият часовник комбинира функционалния дизайн на швейцарската марка с технология на плащане от Visa. SWATCH BELLAMY ще бъде пуснат в продажба в началото на 2016 година и ще може да се използва навсякъде по света за безконтактни плащания, където се приемат подобни транзакции с карти Visa.

Безконтактната технология NFC използва високочестотни радио вълни, за да позволи на електронните устройства да се свързват на кратки разстояния (обикновено 10 см или по малко). Под циферблата на SWATCH BELLAMY е вграден чип, който позволява на клиентите да плащат сметките си чрез доближаване на часовника до безконтактни ПОС терминали, точно както с дебитна или кредитна карта. Транзакциите извършени с часовника не изискват използване на допълнителна енергия, което означава, че клиентите няма да се притесняват за живота на батерията на Swatch.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *