Президентът Румен Радев е подкрепил приоритетите за управление на Обединени патриоти и им е пожелал стабилност и управление в 4-годишен период, коментира съпредседателят на парламентарната група Валери Симеонов на брифинг след консултациите с държавния глава.

„Той [президентът] заяви, че можем да разчитаме на президентската институция“, заяви Симеонов.

„За първи път при среща с президента като патриотични формации получаваме положителна оценка за това, че сме именно европейски националистически организации, без притеснения от термина … Радвам се, че имаме държавен глава, който оценява патриотичните идеи като положителни, а не като екзотика, както беше досега“, каза лидерът на партия Атака Волен Сидеров.

Коментар направи и Красимир Каракачанов. Той заяви, че със Симеонов и Сидеров са запознали държавния глава  с темите, които „са в основата и на нашата програма, но са залегнали и в общата програма за управление с колегите от ГЕРБ, на първо място това е демографската криза … На второ място: вътрешната сигурност, битовата престъпност … проявите на радикални политически и религиозни течения, които в Европа вече дават своите проявления, застрашавайки сигурността на Европейския съюз.“ Друг основен приоритет, който Каракачанов подчерта са доходите и икономическото развитие. Той изрази надежда, че след съставяне на кабинет, „правителството и институцията на българския президент ще работят ръка за ръка за осъществяване на онези очаквания, които българското общество даде като знак с изборите на 26-и март.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *