346 камиона на Jost Group в Белгия може да бъдат конфискувани, съобщи транспортният портал eurotransport.de. През 2017 година офиси на компанията бяха обискирани в Словакия и Румъния. Според разследващите става въпрос за т.нар. компании „пощенски кутии“.

Припомняме, че през месец май 2017 г., след две години разследване, беше направен обиск на главния офис на Jost Group  във Вайсвампах, Люксмебург. По това време логистичната компания имаше 1 250 превозни средства и 2 400 служители.

Поредицата от разследвания продължава и към днешна дата, вече в Белгия. Съвсем наскоро компанията отново влезе в новините. Люксембургски ежедневник публикува история на полицай, който е работил под прикритие в компанията като шофьор на камион. Последният разказва за „невероятните“ условия, в които работят източноевропейските работници.На 25 март прокуратурата в Лиеж даде зелена светлина за изземването на 346 камиона на Jost Group.

„С решението си прокуратурата застава зад исканията на федералния прокурор, който провежда разследвания срещу транспортни компании от източна Белгия от години, включително за социални измами, дъмпинг на заплати и трафик на хора,“ пише белгийският ежедневник „Grenzecho“. Все още няма информация дали изземването на камионите е действително извършено.  

Снимка: Wikipedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *