Както стана ясно по-рано, 7 септември е датата, на която в PlayStation Theatre в Ню Йорк Sony Corporation ще представи нов вариант на конзолата за видео игри PlayStation 4.

През юни японската компания обяви, че ще представи версия с подобрени графики на PS4, но слуховете за втори вариант започнаха, след като потребител в Twitter написа, че е купил по-тънка версия на конзолата в неделя.

shortman82 публикува в социалната мрежа серия от снимки на по-тънък PS4 от реклама на британския сайт Gumtree.

Няколко часа по-късно бяха показани и снимки на новата му придобивка.

Не е ясно дали това е по-тънък вариант, или обещаното от Sony устройство с 4K дисплей, на което беше дадено кодово название Neo. Според продавача в Gumtree (оригиналната публикация беше свалена), не е наличен в магазините все още.

Въпреки, че от Sony обявиха, че предстоящата през септември пресконференция ще бъде фокусирана върху PS4, те не дават повече информация за пускане на нови продукти по това време.

Не би било разумно обаче, ако не предложат нещо конкурентно на Xbox One S, който предлага 4K дисплей.

PlayStation 4 беше пуснат през 2013 година. Това е най-продаваната конзола за видео игри в света. Продадени са около 40 милиона броя. За сравнение Xbox One на Microsoft, която излиза през същата година е продадена в едва 20 милионен тираж.

Досега Sony винаги е продавала по един вариант от конзолите си. Ако слуховете за две версии се окажат верни, това ще бъде първият случай, в който компанията ще даде избор на потребителите си.  И да не забравяме, през октомври се очаква пускането на PlayStation VR за игри във виртуална реалност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *