Илън Мъск публикува първата официална снимка на скафандъра на SpaceX в Инстаграм. Според милиардера космическият костюм всъщност работи и е бил тестван при удвоено вакумно налягане.

 

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на


Космическото облекло има sci-fi визия и определено изглежда като нещо, което е наистина удобно, за разлика от стандартните облекла на космонавтите, които далеч не изглеждат толкова добре и комфортни. Според собственика на Tesla е „изключително трудно” да се балансира дизайнът на костюма и функционалността му.

От публикацията не става ясно, но скафандрите SpaceX са предназначени да се носят от астронавти, които ще се возят в капсулата Dragon. Костюмите не са предназначени за ходене космически разходки, но астронавтите ще ги носят по време на полета. Илън Мъск не е единственият, който работи по по-модерни космически облекла. През месец януари НАСА представи своя версия, която астронавтите ще обличат по пътя за Международната космическа станция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *