Горивото по традиция е сред най-високите оперативни разходи за превозвачите. Всяка стотинка, която не се изразходва за гориво, се превръща в капитал за транспортните компании. Независимо от цената, ефективните камиони винаги имат изключителен бизнес смисъл.

Производителите на автомобили най-добре разбраха тази стратегия. Те вече предизвикват истинска революция в технологиите за подобряване на горивната ефективност. Камионите на газ вече не са нещо ново и изключително. Те успешно утвърждават позициите си сред традиционните дизелови машини.

Изцяло електрическите превозни средства за превоз на пътници и товари пък са бъдещето, което е все по-близо до нас. В много отношения секторът на производителите на камиони дори изпреварва леките автомобили с въвеждането на нови системи за мобилност и автономно управление.

RENAULT TRUCKS e готов да покаже пред българската публика изцяло електрическият лекотоварен Master Z.E.

Вместимостта му е запазена изцяло, като тази в конвенционалния дизелов вариант. Това става благодарение на един хитър ход – батериите са монтирани под предните седалки. Освен това може да бъде изключително адаптивен към конкретни нужди. Предлага се в шест разновидности: четири варианта ван и два варианта на шаси кабина (самосвал или бордова надстройка) за работа в градска среда. Master Z.E. ще бъде показан от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“, по време на международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019.

Там RENAULT TRUCKS ще покаже доброто си разположение към еко стандартите и при камионите с най-новия двигател Euro 6. D & D WIDE 2019 изразходва 7% по-малко гориво. T HIGH пък разполага с нова версия на Optivision, Eco Cruise Control и 3% подобрена горивна ефективност, както и с новостите за водача в интериора и екстериора за максимален комфорт.

VOLVO няма да отстъпи от еко тенденциите на изложението и на йота с FH Reloaded.

Модификацията на Volvo FH е проектирана да намали разходите за гориво, с увеличена производителност на камиона и максимално добри условия на работа за шофьорите. Volvo FH с I-Save залага на цифрата 7 (процента). С толкова по-малко гориво изразходва при превози на  дълги разстояния, без да се усети какъвто и да е компромис с динамиката на движение.

За разхода на гориво състоянието на гумите е от ключово значение.

За първи път на TRUCK EXPO 2019 ще бъде представена технологична иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи. ANCOL-CTIS е единсвената в света система с конектор без уплътнител за намаляване на спирачния път и увеличаване стабилността на пътя.

На езика на потребителите това означава няколко много важни неща. Не първо място – 30% икономия на гориво, а също и до 40 на сто по-дълъг живот на гумите. Към това се добавя 80% по-добро сцепление, което намалява риска от аквапланинг и увеличава проходимостта на автомобила, като адаптира налягането в гумите според терена и обстановката. Тази система е разработена за селскостопански машини, за транспортни средства (автобуси, камиони и ремакета, военна и минна техника), както и за леки автомобили и SUVs.TRUCK EXPO е най-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна индустрия в България. Изложението очаква професионална публика и фенове на тежките машини от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“. Най-новите си модели и технологии ще покажат DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA. Към тях ще се включат и водещи марки лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

За първи път тази година ще се състои и TRUCK TUNING SHOW. Посетителите ще видим новите тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *