В първия летен тест на сезон 2016, спортистът на германския производител на гуми и доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental спечели първо място с голяма дистанция пред втория.

Експертите на Autozeitung тестваха 14 модела летни гуми от европейски, американски и азиатски производители на своята тестова писта при мокри и сухи условия в размер 225/45 R 17, който е подходящ за множество различни компактни и среден клас автомобили.

CLE_SC6_150831_3820

Още след тестовете на мокро, ContiSportContact 5 вече имаше преднина пред своите конкуренти. “Когато става въпрос за спиране, гумите на Conti оставят всички след себе си”, подчертаха журналистите. “Прецизно управление, супер сцепление и изключително безопасни”, добавиха те.

На сухи настилки, спортната гума от Хановер също се справи отлично: “Супер представяне при намаляване на скоростта и устойчиво поведение при странично натоварване в бързите завои”, описаха те представянето на гумите.

Не за първи път тест екипа на Autozeitung бяха неудовлетворени от нискобюджетните гуми на азиатските производители, включени в теста. Последните три класирани гуми бяха от Азия и бяха сериозно критикувани за представянето си на мокро. “Факт е, че трябва да внимавате с нискобюджетните гуми”, посочват специалистите от Autozeitung.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *