Насрочената за този петък (13-и май) среща между външните министри на Европейския съюз (ЕС) и Турция се отлага, заяви говорителят на външнополитическата служба на ЕС Мая Косянчич по време на пресконференция в Брюксел.

Отлагането на диалога на високо равнище между турския министър по европейските въпроси Волкан Бозкър и върховния представител по външната политика Федерика Могерини е било по взаимно съгласие, съобщиха от Европейската комисия (ЕК), без да дават повече подробности.

По-рано депутати от комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент обявиха, че няма да разгледат предложението за отпадане на визите за турски граждани преди Анкара да е покрила всички 72 критерия на ЕС.

Припомняме, че в понеделник от турското външно министерство обявиха, че страната има намерение да изпълни всички изисквания на 28-те, въпреки че по-рано турският президент Реджеп Ердоган обяви, че не може да става дума за промяна на антитерористичния закон на страната в съответствие с европейското законодателство.

По темата: 

Турция ще изпълни условията на ЕС за визова либерализация

Увеличават се съмненията за успех на споразумението между ЕС и Турция

Тандемът Ердоган-Давутоглу окончателно се разпадна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *