Японските компании Subaru и Toyota ще бъдат ангажирани в съвместното разработване на следващото поколение на спортните автомобили BRZ, GT-86 и FR-S. Това заяви в интервю за Automotive News шефът на концерна Fuji Heavy Industries – Ясуюки Йошинара.

Снимка: Motoring

Точната дата на появата на моделите на пазара все още не е известна. Най-вероятно клиентите ще могат да се радват на новите спортни автомобили не по-рано от три години. Автомобилите запазват задното задвижване, а всички останали технически подробности се пазят в тайна. Не е изключено новото поколение Subaru BRZ да получи хибридна задвижваща система.

ge5382057595589630593
Снимка: Motoring

Известно е, че по-рано съдбата на този съвместен проект  беше в опасност. В края на юни миналата година бе съобщено, че купето Subaru BRZ по всяка вероятност няма да получи ново поколение. Това се обясняваше с факта, че компанията Toyota, която е ангажирана с проекта, планира да разшири сътрудничеството си с BMW в разработването на спортни автомобили. Няколко медии твърдяха, че следващото поколение на Toyota GT 86, съвместен проект на Toyota и Subaru, Toyota ще разработи заедно с баварския производител. Автомобилът трябва да бъде по-мощен, по-престижен и да получи най-новата хибридна технология, като в този случай от второто поколение Subaru BRZ  просто няма смисъл.

Тази информация обаче беше опровергана наскоро от президента на Fuji Heavy Industries – Ясуюки Йошинара, който каза, че работата по проекта вече е започнала. „Сътрудничеството между двете компании не се ограничава само до разработване на един автомобил“, подчерта той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *