Шведският производител на премиум автомобили Volvo обяви, че новият SUV XC60, който ще бъде показан на Автомобилния салон в Женева от 9 до 19 март, ще има три нови функции за помощ на водача.


Новите „мерки“ за безопасност са създадени, за да осигурят на шофьора автоматична помощ при завиване, когато се налага, и да се избегнат потенциални сблъсъци.

Системата City Safety е обновена за XC60, за да включва подкрепа за завиване, която се включва в случай, че автоматичното спиране не може само да помогне при потенциален сблъсък. Технологията помага за избягване на сблъсъци с други превозни средства, пешеходци и големи животни, като подкрепата при завиване е активна при скорост между 50 и 100 км/ч.

Volvo са добавили и система, наречена Oncoming Lane Mitigation, която помага на шофьорите да избегнат сблъсъци с коли в насрещното платно. Тя работи като сигнализира водача, когато той несъзнателно излиза извън своето платно и осигурява автоматична помощ при завиване, за да го върне обратно в неговата лента. Функцията се включва при скорост между 60 и 140 км/ч.

Опционално се предлага и Blind Spot Information System, която предупреждава шофьора за присъствие на коли в някоя от мъртвите точки на колата. Тази система също ще включва помощ при завиване.

Моделът XC60 ще е пълен с множество системи за безопасност от последно поколение. Сега остава да видим какво ще ни представи като дизайн.

Снимка: Volvo Cars

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *