Екипът на Suzuki България представи изцяло новия хечбек Baleno. При разработването на модела вниманието е било насочено към създаване на компактен хечбек, който да има достатъчно пространство, за да се осигури максимален комфорт при шофиране.

Baleno e с нисък и широк профил, а извитите линии създават по-динамично възприятие за колата.

В стандартното оборудване на новия хечбек на Suzuki влиза спойлер на покрива с вградена стоп-светлина.

_HPI_7645

В екстериора правят впечатление елементи в хром, които подчертават агресивната страна на Baleno. Още при базовото ниво на модела са налични хромирани линии в предната решетка и във вратата на багажника, а при най-високото ниво на оборудване, са включени и дръжки на вратите в хром.

HID фаровете са с вградени LED дневни светлини оформени с плавна извивка. От базово ниво новият хечбек на Suzuki идва със светлини „Изпрати ме до вкъщи”, които са изключително удобни при ползване на превозното средство в тъмната част на денонощието.

Baleno е с дължина 3 955 мм, широчина 1 745 мм, височина 1 460 мм и междуосие 2 520 мм. Теглото на модела е със 170 кг по-малко от другия компактен модел на Suzuki – Swift.

HPI_7615

Японският автомобилен производител се е погрижил за удобството на пътниците и на задните седалки. Разстоянието между основите на предната седалка и задната седалка е 805 мм. Също така има и 312 мм разстояние на отвореното пространство в основите на задните врати.

Пространството за багаж е доста гъвкаво, според нуждите на пътуващите – от 355 до 1 085 литра.

Отпред при шофьора има мулти-информационен дисплей, в който интегриран 4.2-инчов LCD цветен дисплей за предаване към водача на информация за моментното състояние на автомобила. В това ниво Baleno идва и със система за безключов достъп и стартиране.

Още при базовия модел се предлага Bluetooth като част от фабричната стерео уредба с радио и CD-MP3, а при GLX нивото оборудването минава към 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система. Към този екран е свързана и камера за задно виждане.

HPI_7607

Новото Baleno е единственият модел в категорията на компактните автомобили, който предлага включена в оборудването система с адаптивен круиз контрол с управление от волана.

Още за Suzuki: 

Тест-драйв на Suzuki Vitara S: приятно семейно преживяване

Базовото и средното ниво на оборудване са с климатик, а при най-високото ниво на разположение е климатроник.

В гамата на Baleno има два изцяло нови двигателя:

– еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване;

– SHVS полу-хибридна система.

След Vitara S новото Baleno е вторият модел на Suzuki, който използва новата BOOSTERJET технология. Дизеловият двигател 1.0л BOOSTERJET е с максимална мощност от 112 к.с. и 5 500 оборота в минута. Той е с компактни размери и предлага 170 Нм въртящ момент на разположение в диапазона 2 000- 3 500/мин. Вредните емисии са от едва 103 г/км при 5-степенна механична кутия и 109 г/км при и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Baleno се предлага и с нов 1.2-литров мотор DUALJET – двойна инжекция бензинов двигател с подобрена топлинна ефективност, който отделя вредни емисии от 98 г/км при 5-степенна механична кутия и 99 г/км при безстепенната автоматична трансмисия (CVT). Максималната мощност тук е 90 к.с., а въртящият момент 120 Нм.

Много интересен е хибридният вариант SHVS, който използва интегриран генератор Starter (ISG), в помощ на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка. Този вариант има още и старт/стоп функция, която позволява плавно и тихо рестартиране на двигателя. Стойностите на вредни емисии тук са сведени до 93 г/км. Хибридният вариант се предлага само с 5-степенна механична скоростна кутия.

По отношение на разхода, резултатите от тестовете на Suzuki  дават разход при комбиниран режим от 4.0 до 4.7 л/100км.

Относно безопасността, Suzuki Baleno е с 6 въздушни възглавници и всички съвременни системи за контрол на пътното поведение на автомобила като стандарт, а при най-високата версия има и Radar Brake Support, която е вградена и в модела Vitara. RBS разпознава, когато пред автомобила има неподвижно препятствие, и в зависимост от ситуацията предупреждава водача на четири нива, като включително може напълно да спре автомобила.

Ценово Baleno се позиционира между моделите Swift и SX4 S-Cross. Стартовата му цена е 22 490 лв с ДДС и включено ценово предимство ECO BONUS. В най-луксозното си изпълнение моделът се предлага на цена от 34 190 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *