Интересът към SUV автомобилите през последните години безспорно нараства много бързо. Още през 2015г. този сегмент изпревари по продажби традиционно водещите в Европа субкомпактни и компактни автомобили, а според наскоро публикувана информация на агенция Focus2Move, през първите пет месеца на 2017г. е отчетен ръст в продажбите на SUV модели от 12.3% в световен мащаб.

Тази тенденция се наблюдава и у нас, като за периода януари – юли 2017 г. регистрираните продажби на нови SUV автомобили в България са 5 763, за сравнение сделките в клас В са 4 355, а в клас С – 4 902.

Японският автомобилен производител SUZUKI отчита с гордост, че два от SUV моделите на марката са сред топ 10 по продажби у нас за първите седем месеца на годината.

Ултра компактният SUV IGNIS се нарежда сред първенците по продажби в B-SUV. Още при представянето на IGNIS на родния пазар в края на 2016г. той се превърна в основен двигател за продължаващия ръст на продажбите на компанията у нас.

Неговият иновативен дизайн, функционалност и множество системи за сигурност и динамични характеристики дават на IGNIS сериозно предимство пред конкуренцията, като моделът изпреварва по продажби своя сънародник по произход Nissan Juke и модел от емблематичната Q-серия на Audi – Q2.

Другият SUV на SUZUKI, който се нареди сред любимците на българите за първите седем месеца от годината е VITARA. Въпреки, че родната премиера на легендарния кросоувър беше през пролетта на 2015г., той продължава да привлича интереса на почитателите на надеждните и икономични вседеходи.

VITARA се бори с наистина ожесточена конкуренция от над 30 модела в C-SUV сегмента, но качествата, които притежава флагманът на марката се оценяват достойно от бъргарските клиенти и моделът може да се похвали съз заслужено място сред първите 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *