Преди да направи своята премиера за посетителите на Автомобилния салон в Женева, новият Suzuki Swift беше показан пред международни журналисти.

От емблематичния за японската марка модел са продадени над 5.4 милиона автомобила по света от неговата първа поява през 2004 година.

Компактният градски хечбек е претърпял значителна промяна. Той е с 10 мм по-къс от сегашния Swift, което го прави по-лесен за управление. С междуосие, което е с 20 мм по-дълго в сравнение с предшественика си, този моделът създава по-голям простор в купето. Новият Swift е с 15 мм по-нисък и с 40 мм по-широк, което придава на превозното средство съвсем нов силует. (обобщено размерите му са: дължина: 3,840 мм, широчина: 1,735 мм, височина: 1,495 мм).

Той е оборудван с изключително лека и здрава платформа от ново поколение „HEARTECT“ и тежи едва 840 кг.

Новият Swift е оборудван и със съвременни технологии за сигурност.

От SUZUKI MOTOR CORPORATION разкриват и подробности около двигателите, с които ще се предлага моделът – 1.2-литров бинзинов DUALJET и 1.0-литров бензинов турбо BOOSTERJET. Като вариант и при двата бензинови двигателя ще се предлага комбинацията с позната вече от моделите Baleno и Ignis полу-хибридна система на японците SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Снимки: Suzuki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *