Tata Motors не е първият автомобилен производител, за който се сещат българите, особено когато става въпрос за спортно купе.

В Женева обаче индийската компания представи два модела на подразделението си Tamo – Tamo Racemo и Racemo+. Racemo е двуврато, двуместно купе и притежава всички нужни основи за една спортна кола.

Имаме задно задвижване и разположен в средата малък двигател. Подобна по характеристики до този модел е Mazda Miata. Racemo обаче е по-къс и по-широк от Miata със 7.5 см.

Предполага се, че индийската кола е също и доста лека. Окачването е двойно независимо.

Що се отнася до сърцето на колата – 1.2-литров, 3-цилиндров турбодвигател, осигуряващ 187 конски сили и 210 Нм въртящ момент. Агрегатът се куплира с 6 степенна автоматизирана ръчна трансмисия като скоростите се сменят с лопатки зад волана. Ускорението от 0 до 60 мили в час става за 6 секунди.

Представянето се подпомага и от дизайна на колата – широки въздуховоди, централно разположена изпускателна система и butterfly врати.

Модификацията Racemo+ получава регулируем преден сплитер, масивно крило на задницата, както и състезателни седалки и колани и волан без въздушна възглавница. Инструменталният панел и при двата варианта се намира точно зад волана и се състои от три квадратни LCD дисплеи.

Само 250 Racemo коли ще бъдат произведени. За тези, които все пак искат да покарат, но не могат да си купят колите, вариантът е да си изтеглят Tamo Racemo безплатно в играта Forza Horizon 3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *