Татуировката, която виждате на снимката горе за някои може да изглежда много готина, а за други не толкова. Едно е сигурно обаче – в бъдеще тя няма да бъде просто украса. Екип от MIT в сътрудничество с Microsoft Research са разработили процес, наречен „DuoSkin“, който може да бъде използван за направата на временни металически татуировки, които ще се използват като интерфейси върху кожата.

MIT Media Lab демонстрира техните способности. Те могат да бъдат използвани за контролиране на мобилни устройства и компютри като трансформират кожата в сензорен панел, бутон или слайдер. Татусите могат да се превърнат и в различен дисплей, като променят цвета си в зависимост от температурата на кожата. Също така, което за мен е и най-впечатляващо, татуировките ще могат да съхраняват данни, които след това смартфоните ни и други устройства ще могат да прочитат.

Според учените от MIT татуировките се правят доста лесно. Може да се използва графичен софтуер, за да се създадат различни модели, които след това са покрити със златно листо за проводимост.

Ако искате да научите повече за „DuoSkin“ може да прочетете за проекта на официалния му сайт (тук). Ето и едно кратко видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *