За повече от десетилетие четири TECHART Magnum генерации са синоним на ненадминат премиум дизайн на тунинг за моделите Porsche Cayenne. Винаги ще ги познаете с отличителния дизайн, спиращото дъха представяне и най-високо качество.

Сега новият TECHART Magnum празнува световната премиера на модификацията »Sport«.

TECHART Magnum »Sport« е нов спортно ориентиран вариант на базирания на Porsche Cayenne TECHART Magnum. Специалното издание идва с пакет с подобрена аеродинамика, който включва нови карбонови части.

Нов динамично оформен преден сплитер от три части и допълнителни уинглети във вътрешността на големи въздухозаборници в предната част, веднага привличат вниманието.

TECHART_058_Magnum_Sport_ext_02

Към това са прибавени нови карбонови въздушни отвори отпред и отзад, които дават привкуса на моторните спортове.

Отличително мощния заден дифузьор видимо отличава TECHART Magnum от всеки сериен модел Porsche Cayenne. Както при всички TECHART Magnum автомобили, задният дифузьор на »Sport« може да бъде откачен, за да може да се извади теглича (ако е наличен като опция за Cayenne).

Допълнителни апликации от карбонови влакна, както и спортния интериор, допълват изцяло вида на TECHART Magnum »Sport«.

В зависимост от базовият модел с тунинга на TECHART мощността на модела може да се увеличи до 700 конски сили. Това се постига с няколкото вида доработки на двигателите, които компанията предлага за серията Porsche Cayenne. TECHART повишава мощността от 28 к.с. (Cayenne Diesel) с до 180 конски сили (Cayenne Turbo).

За пръв път доработката Magnum е пусната през 2004 година, като от тогава, са били създадени повече 1200 TECHART Magnums.

Общо пет варианта на доработка на двигателя се предлагат от тунинг компанията:

TA058/D1          за Cayenne Diesel:        +21 kW (28 к.с.)

TA058/SD1       за Cayenne S Diesel      +26 kW (35 к.с.)

TA058/S1.1       за Cayenne GTS              +20 kw (40 к.с.)

TA058/T1          за Cayenne Turbo          +59 kW (80 к.с.)

TA058/T2          за Cayenne Turbo          +132 kW (180 к.с.)

TECHART_058_Magnum_Sport_ext_03

В новата доработка TA058/T2, интелигентната система за управление на двигателя TECHTRONIC работи заедно със стандартната ECU за Cayenne Turbo и координира взаимодействието на двигателя с новите компоненти на TECHART. Последните включват изпускателни колектори на TECHART с висока производителност, и високоефективни турбокомпресори с компресор с ролкови лагери/турбинни валове.

Турбокомпресорите повишават пропускането на въздух значително и се характеризират едновременно с високо динамична реакция с бързо повишаване на налягането и с висока стабилност.

TA058/T2 повишава мощността на двигателя на Cayenne Turbo от стандартните 520 к.с. до 700 к.с. Максималният въртящ момент нараства от 750 Нм до 920 Нм. Осигуряването на мощност се регулира на две фази: по време на нормална работа, 640 к.с. са налични при пълно натоварване. С натискането на бутона Sport (стандартен за всички модели Cayenne Turbo) се отприщват всички 700 кончета между 5400 и 6000 оборота в минута. Максималният въртящ момент се достига от 4400 оборота в минута.

Значителното увеличение на мощността позволява и впечатляващо представяне на пътя. За новия TECHART Magnum, базиран на Cayenne Turbo, достигането от 0 до 100 км/ч става само за 4.1 секунди. Максималната скорост е 295 км/ч.

Звуковото удоволствие от шофирането е постигнато чрез спортни изпускателни системи на тунинг компанията за Cayenne S, Cayenne GTS, Cayenne Turbo и Cayenne Turbo S. Всяка система осигурява впечатляващ звуков пейзаж (и то без да нарушавате европейските директиви за шума 🙂 ). Изпускателните системи са съвместими със серийните ауспухи. Разбира се винаги може да изберете новите, изградени от карбонови влакна ауспухи на TECHART.

Прекрасно звуково изживяване за всички шофьори на дизелови Cayenne-и се осигурява от спортната изпускателна система TECHART Dynamic Sound. Електронно задвижвани мембрани генерират звукови вълни за по-спортно звучене на двигателя. Така наречените actuators (изпълнителни механизми), които са интегрирани в системата за отработени газове, синтезират звукова последователност според начина на шофиране и натовареността на двигателя.

Можете да чуете този прекрасен звук, съчетаващ елегантна агресия и мощност тук, тук и тук.

Перфектни за новия Magnum са 22-инчовите TECHART Formula IV джанти. Теглото им е намалено, благодарение на производствения процес, който използва намаляващи тежестта технологии.

Като цяло доработката на TECHART е изкуство, което, ако не можем да имаме, то поне можем да оценим. Насладете се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *