Преди няколко години никой не можеше да говори на Google приложение, докато се разхожда из шумния си град, или да прочете руски пътен знак, използвайки Google Translate, или пък веднага да намери снимки на малкия си лабрадор в Google Photos. За кратък период обаче, приложенията на компанията станаха много, много по умни. Сега благодарение на машинното учене, хората могат да правят всички тези неща значително по-лесно и дори много повече.

Въпреки големия прогрес, Google може да постигне още повече, се казва в официалния блог на компанията.

Google изгради изцяло нова система за машинно учене, която нарича “TensorFlow.” TensorFlow е по-бърз, умен и гъвкав от старата система, и може да се адаптира много по-лесно към нови продукти и проучвания. Това е система, която позволява голямо мащабиране на системата за обучение на машини – може да се използва за един смартфон или за мрежа от хиляди компютри в центровете за съхранение на информация.

TensorFlow се използва за всичко – гласово разпознаване в Google app, т.нар. Smart Reply (Google  секретарка) в пощата, търсене на снимки в Google Photos и други.

Системата позволява да се изградят и обучат невронни мрежи пет пъти по-бързо, отколкото при старата генерация код. По този начин компанията подобрява и продуктите си много по-бързо.

Преди три дни Google обяви, че TensorFlow вече ще е с отворен код. Очакванията са, че всички, които са завладени и работят в посока развитие на изкуствен интелект – академични изследователи, инженери и любители – ще обменят идеи по-бързо, чрез работа върху кода, вместо само чрез научни статии.

Повече за TensorFlow:

Източник: Youtube

Един коментар за “TensorFlow – стъпка по-близо до изкуствен интелект (видео)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *