Главният изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск, раздразни любопитството на много хора, след като в събота обяви плановете на компанията му да покаже за пръв път напълно електрически влекач, наречен ‘Tesla Semi’, през септември.

Мъск поздрави екипът на Tesla Semi, че са свършили „страхотна работа”.

Друга новина от кухнята на производителя на електрически автомобили е и предстоящото в следващите 18 до 24 месеца показване на пикап Tesla, разбира се без съмнение електрически.

Според така съобщените новини е много вероятно влекачът да влезе първи в производство. Илън Мъск обаче не щади любопитството ни и нямаме никаква идея дали превозното средство, което ще тегли много тонове продукти, ще има функция за автономно движение. А Tesla упорито работи в тази насока за своите модели електромобили.

Междувременно нас ни интересува и външния вид на влекача. Мъск определено държи на това автомобилите му да изглеждат секси. Дали няма подобно изискване и тук? Къде ще са разположени батериите и как ще повлияят на размерите на влекача? Това са въпроси, на които нашият любим милиардер, или, както го наричаме, „Железният човек” от плът и кръв, ще се надяваме да отговори скоро, или поне да даде нови жокери.

Снимка: Heisenberg Media, Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *