Макар и често критикуван заради смелите си медийни кампании, Илон Мъск и Tesla отдавна са синоними на визионерство и иновации, които променят света. Tesla Roadster дори полетя в космоса, за да покаже безкрая на футуризма в мобилността. Но от самото си създаване Tesla бе налаган като най-добрия електрически автомобил.

Превърна се в еталон за автономен пробег сред електромобилите, а след това и във флагман за ускорението и по-бързото зареждане на батериите. Така с модела беше подготвен целия комплекс от услуги и инфраструктура, оформящи транспорта на бъдещето. Редица други автомобилни производители също набраха скорост. Те предложиха не по-малко ефективни и по-евтини алтернативи. Тогава Tesla извади нов коз – настани лукса на премиум сегмента в електрическите автомобили.  Един от най-атрактивните автомобили във високия клас – Tesla S 75D, модел 2018 е вече в България. Той ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас – ELECTRO MOBILITY EXPO 2018.

tesla model s

Автомобилът, който Top Rent A Car ще покаже от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е изцяло електрически. Той е с изящна визия, задвижване на 4-те колела и два електромотора – за предното и задното задвижване. Максималната скорост от 225 км./ч. и дългия му пробег – до 500 км с едно зареждане – правят този електроавтомобил наистина уникален.

tesla model s

От Tesla обявиха в средата на миналата година, че планират серия обновления нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, c ĸoитo автомобилите щe cтaнaт oщe пo-бъpзи. И резултатът е налице – електродвигателят е с впечатляващата мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км. само за 4.4 секунди. Освен луксозния салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка. Това намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично. 

Renaut Twizy

Top Rent A Car ще покажат на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 още един електрически автомобил – двуместният Renaut Twizy. Това е електромобил с революционен дизайн, създаден за града. За него казват, че дава свобода, защото никога няма да се чудите къде да паркирате. Вратите тип „крила“ се отварят вертикално, за да направят паркирането още по-лесно. Симпатичният градски мъник с автоматична скоростна кутия развива максимална скорост от 80 км.ч. Той може да измине между 50 и 100 км с едно зареждане на батерията. Нейният обем е 17 kWh и се зарежда изцяло за едва 3.5 часа.

Volkswagen e-up!

vw up!

Като говорим за градски електромобил, не можем да пропуснем Volkswagen e-up! „Детето чудо“ на електромобилността, който също ще бъде изложен в Sofia Ring Mall. Вече година над 50 автомобила от модела кръстосват улиците на София с услугата за споделена мобилност на Spark – Your electric drive. Е-up! ускорява за 12.4 сек. до 100 км. Максималната му скорост достига завидните 130 км.ч. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км. Времето за зареждане зависи от зарядната станция – от 4-6 часа на AC 3,6 kW до едва 30 минути на DC 40 kW.


ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 e първото специализирано изложение за електромобили в България, което ще се проведе от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall, под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Под надслов „Предизвикай бъдещето!“ експозицията ще представи концепциите за нова мобилност и достиженията на автомобилните производители в разработването на автомобили с алтернативно задвижване, тягови батерии, зарядна инфраструктура и други компоненти, които оформят транспорта на бъдещето.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 включва 4-дневна специализирана изложба, еднодневна интегрирана конферентна сесия, тест драйв и демонстрации. Входът за изложението е свободен. Регистрирайте се за конференцията тук: https://emobilityexpo.eu/bg/conference/registration.html

 

 

2 коментара за “Новата луксозна Tesla Model S 75D на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *