Изглежда вече е икономически изгодно или поне нужно (поради планово разширяване) в България да има суперзарядна станция на производителя на електрически автомобили Tesla.

Компанията, която е собственост на милиардера Илън Мъск, ще изгради такава станция в Пловдив, на бул. „България, в близост до ул. „Победа”.

Това стана ясно от обновление, направено на сайта на американския производител на електромобили, където на картата със зарядни станции се появи и обърната капчица, отбелязваща местоположение Пловдив.

Според малкото предоставена информация, датата на откриването на Supercharger в града предстои да бъде обявена.

Станцията в нашата страна е част от коридора, който тръгва от Западна Европа и стига до Турция. В съседната на нас Сърбия е планирано изграждането на 3 суперзарядни станции (вкл. в Ниш). Такъв е планът за Румъния. В Македония ще бъде изградена една, а в Гърция – 5. В Турция се планира изграждането на 10 станции, една от които е близо до нашата граница – в Одрин.

Снимка: Alexis Georgeson, Tesla

Един коментар за “Tesla ще изгради суперзарядна станция в Пловдив

  • 29 май 2017 в 19:14
    Permalink

    Нашата България да отпусне такъв кредит на млади семейства с две малки деца да си закупят жилища, а не за електро боклуци. Така ще решим по-важен проблем- демографския, после можем и да стимулираме елколи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *