Разработчиците на системи за контрол на качеството на производството на автомобили “ГАЗель NEXT” провеждат най-различни тестове. С един от тях се проверява изображението на бордовия компютър: важното е информацията, отразена на малкия екран, да се чете лесно от водача по време на шофиране – следователно всички зони на дисплея да отразяват възможно най-ясно картината.

За да се реши сериозната задача, разработчиците прилагат интересно решение – игра на „Тетрис”. Играта, в която геометричните фигури се движат по екрана, позволява бързо и с максимална точност да се провери, както работата на процесора, така и работата на всички зони надисплея на бордовия компютър.

В публикуваното от Top Video Channel видео (можете да го гледате и тук), което сме споделили по-надолу се обяснява и как може да се достигне до играта: водачът трябва да включи десен мигач три пъти, да примига два пъти с дългите светлини, да натисне съединителя пет пъти и да вдигне оборотите на двигателя до 2 000, и воала – на дисплея между оборотомера и скоростомера се познатата от детството игра.

Играенето разбира се е невъзможно докато шофирате, което е добре, тъй като не трябва да се застрашава сигурността на шофьори, пътници или други участници в движението. От централата на GAZ все пак не препоръчват да се играе на Тетрис, за да се избегне преждевременна повреда на бутоните за управление на бордовия компютър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *