Следващата година германският Федерален офис за товарен транспорт (BAG) ще започне да финансира голяма част от разходите за паркирали камиони на сигурни паркинги в Германия. В момента в страната има 20 такива места.

Като част от помощта през 2018-а година BAG ще финансира до 80% от разходите на транспортните компании, чиито камиони, с тегло над 7.5 тона, са паркирани на безопасни места. Става въпрос за оградени паркинги, оборудвани с камери на входа и изхода и със санитарни помещения, които могат да бъдат достигнати пеша.

Компаниите могат да представят разходи за такива паркинги, при условие че сумата от индивидуалните суми за финансовия период достигне най-малко 125 евро нето.

Новата субсидия е ограничена до 2 000 евро на камион и 33 000 евро на компания на година.

Германската асоциация за магистрални мотели (VEDA) обяви, че в Германия има 20 паркинга (повече информация – тук), покриващи високите стандарти на BAG. Към тях през 2018-а година ще се добавят още 10.

Субсидиите са облекчение за компаниите и дават сигурност на камионите, които успеят да си намерят място на хубавите паркинги. Остава обаче проблемът за недостига на паркинги в Германия като цяло, както и осигуряването на повече сигурни места за почивка на камионите.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *