Руско езични медии, цитирани от транспортния портал 40ton.net съобщават за неуспешен опит за кражба на гориво на ТИР паркинг в Испания.

Украински шофьор на камион, каращ за Girteka Logistics е бил събуден през нощта от необичаен шум. Близо до неговия Actros той вижда паркиран MAN TGA с румънска регистрация, пуснал маркуч към резервоара му за гориво.

Крадецът бързо разбрал, че е наблюдаван и скочил в кабината като се опитал да избяга. В бързината ударил вратата на Mercedes-а си и я счупил.  Украинският шофьор обаче нямал намерение да спре само кражбата, но и виновника. Той подкарал своя ACTROS  пред румънския MAN, за да блокира опита му да избяга от паркинга. Румънският крадец обаче нямал намерение да спира, което довело до сблъсък между двете превозни средства.

Паникьосаният крадец извадил нож и се опитал да атакува украинския тираджия. За щастие трагичният изход бил избегнат, след като се намесили испанци.

След като дошла и полицията в полуремаркето на MAN-а е било открито оборудване за източване на гориво, както и голям резервоар. Куражът на шофьора на Girteka вероятно е спасил множество други камиони.

Междувременно крадецът е задържан от испанската полиция и скоро ще бъде изправен пред съда. Превозното му средство е конфискувано.

Снимка: houstondwiPhotos mp, Flickr  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *