Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент. В интервю за предаването „Преди всички“ на БНР той посочи също, че е малко вероятно да има обща кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Дончев каза, че няма притеснения относно едновременното провеждане на референдум и президентски избори. Относно възможността за кибератаки в деня на вота, вицепремиерът каза, че се правят „сухи тренировки“, за да бъдат предотвратени различни неблагоприятни сценарии.

„Вероятно в началото на септември ще се вземе решение за гласуването в Турция и във Франция. Когато вземаме подобно решение, не може да се поддаваме на емоции, трябва да следваме закона. Очакваме информация от мисиите в чужбина, има различни режими в различните страни. В максимална степен ще се съобразим с правото на българските граждани да упражнят правото си на глас,“ посочи той.

Дончев заяви, че на следващите избори машинното гласуване ще бъде с по-голям обхват, като се очаква устройствата да  бъдат 10 пъти повече – 500 на брой. На тези избори ще бъде направено и експериментално машинно преброяване.

На въпрос дали Кристалина Георгиева ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, Томислав Дончев отговори, че все още рано да се каже кой ще бъде номиниран от партията.

„Тъй като кандидатурата се обявява късно, това предполага, че това няма да е човек, изваден от нищото, човек, с който гражданите тепърва ще се запознават. Очевидно е, че става дума за добре разпознаваема известна фигура с високо обществено доверие. Позицията вицепрезидент на ЕК е много важен пост за България и България не бива да губи,“ допълни той.

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Един коментар за “Томислав Дончев: Кандидатът на ГЕРБ за президент ще бъде разпознаваема фигура с високо обществено доверие

  • 18 август 2016 в 16:59
    Permalink

    Единственият начин да издигнете разпознаваема фигура с голямо обществено доверие е да издигнете за Президент кандидатурата на Тодор Живков! Ама той умрЕ!…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *