Снимка: Daimler
В класацията място намират и два европейски камиона.

Renault Magnum

След появата си на пазара моделът на френския производител прави революция в дизайна на кабините на камионите. Кабината е с плосък под и много пространство. Тя е напълно независима от двигателя и трансмисията и предлага комфорт и отлична позиция за работата на шофьора на камиона. По-компактният дизайн (размери: 1.87 м височина, 2.36 м ширина и 2.02 м дълбочина), позволява осигуряване на повече пространство за превоз на товари.

Кредит: forotransporteprofesional.es

Kenworth t680

В тежкотоварната категория Kenworth T 680 се смята за най-добрия търговски камион в света. При оборудването на кабината са използвани интелигентни технологии. Шофьорът разполага с удобно и голямо пространство.

Освен това кабината е с широчина 2.4 метра, а легло е дълго 1.9 метра – нов стандарт в света на тежкотоварни камиони.

И тук има независимост на вътрешното пространство от двигателя и други технически елементи, а ъгълът на педалите е много по-малък, отколкото при повечето камиони, което прави по-удобно шофирането.

Работната зона разполага с две седалки и компютърен панел с мултимедийна развлекателна система. Към това се добавят и двойка шкафчета за багаж и мини хладилник с фризер.

Кредит: kenworth.com

Volvo VNL

Северноамериканското подразделение на Volvo представи новия модел Volvo VNL през 2017 година.

Новият камион се предлага в няколко версии, включително версия на спалнята с дължина 180 см. Стандартната версия на Volvo VNL е оборудвана с 13-цилиндров двигател Volvo D 13, а версията с кабина тип дневна може да се предлага с 11-литровия двигател Volvo D 11.

Тежкотоварните машини от серията VNL разполагат със светлинни и дъждовидни сензори с LED светлини, въздушна възглавница в седалката на водача и специална възглавница, която предпазва главата в завоите.

Mercedes Benz Actros

Повече от 700 000 бройки са продадени от този камион в световен мащаб през последните 15 години, което само по себе си е доказателство, че моделът има какво да предложи.

Кабината на Actros се предлага в 7 различни конфигурации, пет от които с плосък под. При останалите два варианта има „тунел” за двигателя, навлизащ на 17 см.

Собствениците могат да изберат две възможности за дизайн – елегантен или „домашен”. Втората възможност включва дървени дръжки и други елелменти от дърво и кожа.

Кредит: new-actros.trucks-mercedes-benz.com
Кредит: new-actros.trucks-mercedes-benz.com

Lonestar

Тези камиони на Harley Davidson предлагат ново ниво на функционалност, различавайки се от типичните американски камиони с оригинални и радикални решения.

Голямо внимание е обърнато на комфорта на водача. Кабината е оборудвана с голям брой полезни мебели, но без да създава усещане за претрупаност в интериора.

Работната площ и останалата част от кабината са разделени. Леглото е с повдигащ механизъм и мек 119 см широк матрак, създаден от специалисти, които гарантират комфорта на почиващия шофьор. Освен това в кабината има няколко въртящи се стола, дори двоен разтегателен диван. Камионът разполага и със 17-инчов телевизор, DVD плейър и стерео система с 11 високоговорителя. И, за да не остане някой недоволен имаме мини хладилник и прибиращо се бюро.

Кредит: forotransporteprofesional.es

Източник: forotransporteprofesional.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *