Официално, Toyota отново е най-надеждната марка в Германия: с общо 14 топ 10 позиции, японският бранд е големият победител според доклада на TUV за 2016. Toyota заема 7 места в топ 5 в различните възрастови категории и, както минали години, моделите показват завидно малко количество дефекти при проверките.

Toyota Prius е един от най-надеждните автомобили на пътя, заемайки второ място в категориите 6 до 7-годишни и 8 до 9-годишни автомобили. Хибридът-пионер има качествена компания и в двете категории: при 6 до 7-годишните автомобили Auris и Yaris заемат пета и шеста позиция, а в групата на 8 до 9-годишните на Prius партнират Corolla Verso на четвърта, RAV4 на шеста, Yaris на седма и Corolla на десета позиция.

В категорията на 10 до 11-годишни автомобили Toyota отново показва, че възрастта не е пречка за издръжливостта и цели пет модела заемат позиции в топ 7. Corolla Verso и RAV4 заемат позиции на почетната стълбичка – втора и трета, а на четвърта позиция е Avensis. Шеста и седма позиция са за Corolla и Yaris. Сред новите автомобили Toyota също демонстрира отлични резултати с деветото място на Yaris в групата на автомобилите между 2 и 3 години.

За изготвянето на тазгодишния доклад организацията за технически прегледи TÜV, заедно с медийния партньор “Auto Bild”, провеждат над 9 милиона общи технически проверки на 233 модела автомобили. Тази годишна класация осигурява ценна информация за купувачите на нови и употребявани автомобили. Докладът на TÜV е публикуван на 6 ноември, петък.

Източник: speed-press.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *