Испанска транспортна компания е обърнала сериозно внимание на здравословното състояние на служителите си. Всеки, който е отслабнал с поне 10 кг за последната година беше възнаграден тази седмица, пише транспортният портал forotransporteprofesional.es

Шофьорите от Tanden Remonta, от Polígono de San Cristóbal, са имали една година да се отърват от излишните килограми. При успешно изпълнение на задачата, техните шефове са обещали да платят по 100 евро за всяко свалено кило.

Собствениците –Феликс Лопез и Хесус Салцеда, взимат решението да стимулират работниците си през месец май миналата година, когато заедно с 50 от тях са на почивка в хотел в Астурия. По-голямата цел е да се елиминира общото мнение за шофьорите на камиони. „Не всеки е дебел и не всеки носи тиранти“, коментира синът на собственика, който, въпреки че не се включва в предизвикателството, успява да свали близо 8 кг.

Така, на 15 май 2017, 16 смелчаци приемат задачата и се качват на кантара в склада на компанията. Целта е да свалят поне по 10 кг. Една година и почти месец по-късно, в понеделник, те отидоха отново в склада, за да проверят какво са постигнали.

Резултатите са отлични. Един от шофьорите, в компанията от 17 години – 49-годишният Агустин де Блас, който е тежал 116 кг преди една година, е успял да свали цели 22 кг. Това му носи заслужената награда от 2 200 евро. Той обяснява, че е свалил бързо първите 10-12 кг, а останалото му е струвало „малко повече усилия“. Тайната му – спиране на вредната за здравето храна. Без сладко, без пържено, без алкохол. Към това се добавя и ходене пеша до работа всеки ден. Все пак Агустин признава, че понякога е взимал по някоя бира, но това му е простено J

Той не е единственият, който успява да премине границата от 10 кг. Още двама шофьори успяват да свалят по 11 кг, и един – 12 кг, които са възнаградени съответно с по 1 100 и 1 200 евро.

Бихте ли се включили и вие в такова здравословно предизвикателство?

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *