Днес стартира най-голямото изложение за тежкотоварни автомобили у нас – TRUCK EXPO 2017. Върху площ от 10 000 кв.м. са представени последните модели и технологични разработки на най-добрите производители на тежки и лекотоварни автомобили и автобуси. Посетителите на експото имат шанса да разгледат щандовете на най-добрите световни марки.

Събитието бе открито официално от председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията към Народното събрание Халил Летифов и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Ръководителят на секция „Камиони“ в Асоциацията на автомобилните производители, Петър Дончев, заяви, че в рамките на три дни 54 изложители с над 130 експоната ще покажат най-новите тенденции, свързани с транспорта. „Тук са продукти, услуги, застрахователни компании, лизингови компании, така че всеки посетител ще може да получи цялостно транспортно решение – от продукта, със свързаните с него услуги, финансиране и застраховане“, подчерта Дончев.

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов поздрави участниците от името на министър Московски. По думите му модернизирането на автомобилния парк е в основата на транспортната стратегия на страната, а модерните технологии спомагат за безопасността на движение.

Първият ден на изложението стартира с тест-драйв на някои от култовите модели, наградени през 2017 г.

TRUCK EXPO 2017 продължава до събота, 3-ти юни, на летище Лесново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *