INFINITI се похвалиха, че техният нов 3.0-литров двигател twin-turbo V6 е включен в листата на „10-те най-добри двигателя“ на Wards за 2017 г.

Модерният двигател от серията VR, тестван от редакторите на WardsAuto с INFINITI Q50 3.0t с 400 к.с., се предлага също и в наскоро представеното, изцяло ново спортно купе INFINITI Q60.

В Европа двигателят 3.0t се предлага като високодинамична опция, предоставяща 400 к.с. и 350 lb-ft въртящ момент.

Новият двигател на INFINITI беше избран сред 40 нови или значително подобрени силови агрегата. Това е 23-та поредна година, в която Wards изготвя своята листа с „10-те най-добри двигателя“.

„Двигателят twin-turbo V6 на Q50 поставя INFINITI рамо до рамо с техните немски конкуренти“, каза Дейв Зоя, редакционен директор на WardsAuto.

Новият 3,0-литров двигател V6 twin-turbo от серията VR съдържа редица нови технологии, включително нова горивна система за директно впръскване на бензин (DIG). Агрегатът се характеризира също с олекотена алуминиева конструкция и ниско механично триене, като осигурява бързо откликваща и надеждна динамика.

Предоставянето на мощност, характерно за серията VR, е подобрено чрез нова twin-turbo система, която позволява плавна и незабавна реакция при ускоряване с мощност, налична в целия диапазон на оборотите.

Двигателят V6 от серията VR е също най-екологичният и най-икономичен двигател от този тип, който INFINITI са предлагали досега, осигуряващ подобрение от 6,7% в икономията на гориво в сравнение с 3,7-литровия двигател V6, наличен преди в Q50 и Q60.

WardsAuto също наскоро включиха спортния седан INFINITI Q50 в листата с „10-те най-добри потребителски преживявания (UX) на Wards“. През своята първа година наградите UX имат за цел да отличат изключително модерните, интуитивни и новаторски автомобилни системи и интерфейси, предназначени да свеждат до минимум разсейването, да предотвратяват катастрофи и да подобряват безопасността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *