Социалната мрежа Twitter получава ново попълнение в екипа си. Еван Хансен, главния редактор на онлайн платформата Medium, напуска позицията си, за да се присъедини към усилията на „пиленцето” да даде тласък на видео услугата си.

Хансен ще стане главен редактор на Periscope, приложение за пускане на видео на живо, което Twitter придоби през 2015 година. Приложението е във фокуса на компанията, която се опитва да се върне към растеж и да изтрие песимизма на инвеститорите си.

„Все още обичам написаните думи и Medium, но честно не мога да мисля за по-вълнуващо нещо от това да изградя нова платформа с мобилни телефони и видео в реално време,” коментира Хансен в онлайн писмо в Medium.

Платформата Medium беше създадена през 2012 година от съ-основателя на Twitter Еван Уилямс. Тя трябваше да се превърне в конкурент на 140-символните разговори, като създава свои онлайн статии. Напоследък обаче компанията изгубва фокуса си и се превръща повече в издателска система за други.

Приложението Periscope от друга страна е опитът на Twitter да достави висококачествено видео на живо. Набляга се обаче повече на професионални продукции от бизнеси и известни личности. Наскоро стана ясно, че компанията е подписала договор за излъчване на мачовете на Националната футболна лига (NFL) в САЩ, които се играят в четвъртък.

Periscope обаче си има сериозна конкуренция. Facebook подобрява все повече своята услуга за видео споделяне на живо Facebook Live. YouTube също разработва своя версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *